Augmenta la iniciativa privada al nucli històric i la Cala de Finestrat

Comença a Finestrat el termini per a sol·licitar les ajudes de les Escoles Infantils de 0 a 3 anys
17/09/2018
L’Ajuntament de Finestrat incorpora l’aplicació de missatgeria “WhatsApp” per a enviar informació municipal al telèfon mòbil
19/09/2018

FINESTRAT ES CONSOLIDA COM A MOTOR ECONÒMIC A LA MARINA BAIXA AMB 600 ACTIVITATS EN TOT EL MUNICIPI

L’activitat empresarial de Finestrat ha augmentat considerablement en els últims anys, no solament al Bulevard comercial amb l’arribada de noves marques, també al nucli històric i la Cala. Les xifres així ho avalen. Hui dia hi ha donades d’alta 54 activitats empresarials només al nucli històric, de les quals una vintena s’han tramitat en els últims 2 anys. I en la zona de la Cala existixen 122 activitats, de les quals 35 també s’han tramitat en els últims dos anys. A més de l’increment de negocis, també s’ha diversificat l’oferta de nous serveis a la ciutadania, especialment en el nucli urbà.

L’alcalde, Juan Francisco Pérez, va posar en valor la quantitat de noves altes empresarials, tant en el centre històric tradicional com en la Cala “el que significa que Finestrat no és sol el seu magnífic bulevard. També hem sigut capaços d’atraure inversors privats a més zones de la localitat. Tenim una àmplia oferta de restauració a la Cala on hem generat una destinació turística i gastronòmica molt important. I al nucli històric estem fomentant el turisme d’interior, la qual cosa s’ha reflectit en la tramitació d’una vintena d’activitats només en els dos últims anys, arribant a les 54 actuals.”

L’alcalde va agrair a la iniciativa privada l’aposta per Finestrat, “la qual cosa ha consolidat al nostre municipi com a referent comercial, de restauració i d’allotjament”. En aquest sentit també va donar les gràcies als departaments municipals “per la seua eficàcia i agilitat en la gestió de tots aquests tràmits, factor clau en l’auge empresarial que vivim en tota la localitat”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE ACÍ

Entre els exemples més recents de noves activitats al nucli històric ha obert una clínica de psicologia, una acadèmia d’ensenyament, una clínica de fisioteràpia i un gimnàs d’arts marcials. Aquests nous serveis se sumen a l’oferta ja existent de salons d’estètica i perruqueria, gestories, immobiliàries, locutoris, comerços d’articles variats, clínica veterinària, taller de mecànica, oficines bancàries, clínica dental, estanc, diversos supermercats, cafeteria-pastisseria, el forn tradicional… a més d’una àmplia oferta de bars i restauració. “Amb això, s’ha revitalitzat l’activitat empresarial al nucli històric i també la prestació de nous serveis a la ciutadania. Fa uns anys els veïns es veien obligats a desplaçar-se en vehicle a altres punts de la localitat perquè faltaven serveis. Hui poden trobar nous negocis que els presten aquests serveis en el mateix centre històric, la qual cosa es tradueix en comoditat per als veïns que residixen ací i, des del punt de vista econòmic, en dinamisme, creació de riquesa i ocupació”.

Una situació similar de dinamisme empresarial viu la Cala de Finestrat on actualment hi ha donades d’alta 122 activitats, de les quals 35 s’han implantat des de 2016, bé per nova creació o perquè s’han renovat.

En xifres totals actualment hi ha entorn de 600 empreses en tot el terme municipal de Finestrat, amb una mitjana de tramitació de 60 expedients a l’any. “Per tant, estem vivint una tendència molt positiva d’obertures en tot el municipi”, va assenyalar l’alcalde, “la qual cosa ha convertit a Finestrat en el motor econòmic de la Marina Baixa”.

GABINETE DE PRENSA (18.9.18)