Arriba l’enllumenat solar als vials d’accés a la partida L’Alhambra i al cementeri de Finestrat

Més de 500 persones van assistir anit a l’encesa de l’enllumenat nadalenc i l’Arbre de Nadal de la Plaça del Poble a Finestrat
05/12/2023
Sessió plenària ordinària: divendres 1 de desembre, 11.30 hores, 1a planta Ajuntament Finestrat
05/12/2023

Segueixen les millores en partides rurals amb la implantació d’enllumenat públic en els camins d’accés a la partida L’Alhambra i al camí d’entrada al Cementeri municipal. Com en altres partides rurals l’enllumenat estarà alimentat per energia solar, més eficient i sostenible des del punt de vista mediambiental.

L’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, el regidor d’Obres i Projectes, Guillermo Lloret i la regidora de Medi ambient, Estela Álvarez i van visitar aquestes zones d’actuació on en recents dates han finalitzat les obres d’instal·lació de fanals solars comptant amb el suport de la Diputació d’Alacant.

“Són zones més allunyades del centre històric tradicional”, va indicar l’edil d’Obres i Projectes, Guillermo Lloret, “que són bastant transitades tant a peu com en vehicle i bicicletes. Era important integrar l’enllumenat públic i l’hem fet conforme fem en altres partides rurals, apostant per l’energia solar. D’aquesta manera, augmentem la visibilitat de vehicles, vianants i ciclistes; i amb això la seguretat en la circulació per aquests accessos als habitatges d’aquestes partides rurals i també a instal·lacions municipals com el cementeri i també el camp de futbol de La Foia”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DEL REGIDOR D’OBRES, GUILLERMO LLORET, ACÍ

L’objectiu de l’Ajuntament de Finestrat amb aquestes actuacions és acostar els serveis a les partides rurals amb la implantació d’enllumenat públic, al mateix temps que aposten per les energies renovables amb un estalvi del 100% en la factura de la llum en tractar-se d’energia solar. “És una tecnologia que ens permet estalviar, a més d’oferir un servei afegit als veïns que resideixen en els disseminats rurals. La nostra intenció”, va afegir l’edil de Medi Ambient, Estela Álvarez, “és continuar expandint aquest tipus d’il·luminació en aquells disseminats rurals més allunyats del nucli urbà on no hi ha enllumenat, en la mesura, en què ens vagen concedint subvencions”.

Actuacions subvencionades per la Diputació d’Alacant

L’actuació en el camí del cementeri està subvencionada al 100% per la Diputació d’Alacant a través d’una subvenció de 17.622,43€ dins de la convocatòria per a obres d’instal·lació d’elements d’enllumenat públic no connectats a la xarxa elèctrica i amb alimentació autònoma a través d’un sistema fotovoltaic.

En el cas de L’Alhambra també compta amb una subvenció de la Diputació d’Alacant de 19.496,80€ (el que representa el 50%), emmarcada dins de la convocatòria de subvencions per a l’adquisició de lluminàries i elements per a la millora de la seguretat viària, en vies i camins rurals per als municipis de la província d’Alacant amb població inferior a 20.000 habitants. anualitat 2023.

GABINET DE PREMSA (30.11.2023)