Arriba CONSERMAR a la Cala de Finestrat per a conscienciar evitar l’abandó de residus a la platja

Campanya de Vacunació antiràbica de mascotes a Finestrat del 17 al 22 de juliol
14/07/2023
Advertència d’Onada de calor
18/07/2023

Frenar l’abandó de residus a la platja i fomentar la importància de separar residus. Amb aquest objectiu arriba a la Cala de Finestrat la campanya “Reciclar per a ConserMar”. La regidora de l’àrea mediambiental i de Platja, Estela Álvarez, va visitar aquest punt de conscienciació ciutadana al costat del regidor de Parcs i Jardins, Guillermo Lloret.

“Des de Finestrat estem molt conscienciats amb la importància de recollir de manera selectiva els residus, separar-los i fomentar la seua reutilització i reciclatge. Tenim uns 100 punts de recollida selectiva per tota la localitat a més d’una instal·lació pionera com l’Ecoparc, en ple bulevard. Hui en la nostra Cala celebrem aquesta jornada de conscienciació sobre la importància de separar i depositar en els contenidors corresponents els residus generats a la platja com a lates, brics, envasos de plàstic…també per a resoldre dubtes sobre on i com cal depositar un determinat residu, fent possible el seu posterior reciclatge. En definitiva, es tracta de frenar la brossa, és a dir, l’abandó de residus a les platges i altres entorns naturals i d’implicar veïns i turistes com a agents actius preservadors del patrimoni comú que representen les nostres platges, valorant-les com el que són, un tresor natural”, va assenyalar l’edil de Medi Ambient i de Platja, Estela Álvarez.

La campanya ve promoguda per la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, i Ecoembes, en col·laboració amb 20 Ajuntaments costaners de tota la Comunitat Valenciana amb la finalitat d’ajudar a reduir la contaminació, millorar la qualitat mediambiental i contribuir a l’economia circular dels envasos.

(GABINET PREMSA.14.7.2023)