Arriba a Finestrat l’exposició itinerant dedicada a «Escriptors Valencians de l’exili»

Gran retorn de l’Escola de Pilota de Finestrat
15/01/2024
Finestrat celebra aquest diumenge la festa popular de Sant Antoni del Porquet
18/01/2024

Arriba a Finestrat l’exposició itinerant dedicada a «Escriptors Valencians de l’exili» confeccionada des de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. La mostra va iniciar el recorregut el 20 d’octubre a la Casa de la Cultura d’Alzira i rodarà per tota la Comunitat Valenciana fins al 29 de febrer. La regidora de Cultura, Nati Algado i la Tècnica de l’Agència AVIVA Finestrat, junt al Tècnic de l’àrea, José Ramón Garcia, van visitar esta exposició que romandrà al hall de l’Ajuntament fins este dijous 18 de gener.

L’exposició està formada per dotze panells que expliquen la tragèdia que va afectar els milers i milers de ciutadans que van haver d’abandonar el país en busca d’asil

La mostra està formada per dotze panells que fan un recorregut per les geografies de l’exili valencià (el nord d’Àfrica, França, Europa del Nord, Europa de l’Est, Amèrica Llatina i la Unió Soviètica), documentant la trajectòria dels escriptors que van haver d’exiliar-se a Mèxic, a França … per por de la repressió subsegüent al desenllaç de la Guerra Civil del 1936-1939. I exhibirà algunes de les publicacions on van col·laborar. A més, l’exposició recorda l’exili interior que van patir els lletraferits que es van quedar i ressenya la contribució de l’exili de gran part del món de la cultura valenciana en la seua projecció internacional.

En la llista dels escriptors exiliats que l’Acadèmia recorda es troben Angelí Castanyer Fons, Josep Castanyer Fons, Carles Esplà, Emili Gómez Nadal, Gaetà Huguet Segarra o Juli Just Gimeno, entre altres.

Esta activitat forma part del programa que l’Acadèmia ha organitzat amb motiu de la celebració de l’Escriptor de l’Any 2023, entre les quals destaca el cicle de conferències al voltant de l’exili valencià.