Arranca la temporada de futbol, voleibol i taekwondo a Finestrat amb el compliment del Pla de contingència Anti COVID-19 d’instal·lacions esportives municipals

Finestrat continua apostant per la formació per a obrir oportunitats laborals a la població local
10/09/2020
Finestrat obri termini d’inscripció per als cursos municipals d’idiomes i recolzament escolar
14/09/2020

ELS CLUBS DE FUTBOL, VOLEIBOL I TAEWKONDO TAMBÉ HAN PRESENTAT ELS SEUS PROPIS PROTOCOLS DE SEGURETAT I PREVENCIÓ DAVANT L’INICI DELS ENTRENAMENTS

Torna l’esport a Finestrat amb l’aplicació de les normes de seguretat i prevenció recollides en el Pla de Contingència Anti COVID-19 d’instal·lacions esportives municipals. Per a començar la temporada els clubs de Futbol, Taekwondo i Voleibol també han presentat ja per registre d’entrada a l’Ajuntament el seu protocol i pla de contingència específic per a cada esport, marcat des de la seua Federació, el Consell Superior d’Esports i el Ministeri de Cultura i Esport. Aquestes activitats es desenvolupen en instal·lacions municipals com el camp de futbol de la Foia, el pavelló d’esports i el gimnàs de la Plaça de la Unió Europea on cada club local ha assumit el compromís de complir les pautes del Pla de Contingència de l’Ajuntament per a evitar la propagació del coronavirus.

En paraules del regidor titular de l’àrea, David Alarcón, “tots volem tornar a fer esport però hem de fer-ho amb seguretat i responsabilitat, que és el que marca l’actual situació en la qual hem de conviure amb la pandèmia sense baixar la guàrdia. Per això, en les últimes setmanes hem mantingut diverses reunions amb les directives del Club Voleibol Finestrat, del C.F. Unió Esportiva Finestrat i el Club Taekwondo Finestrat per a coordinar l’inici de la temporada amb el compromís de complir i fer complir totes les mesures que garantisquen la màxima seguretat sanitària dels usuaris, perquè no podem oblidar que es tracta principalment de menors”. Per als altres esports que progressivament puguen reprendre la seua activitat a Finestrat, aquests protocols d’actuació anti COVID-19 també seran d’obligat compliment.
POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DEL REGIDOR ACÍ


Normes generals anti COVID-19
Entre les normes generals estableixen no acudir a l’entrenament en cas de presentar qualsevol símptoma associat al coronavirus o en cas d’haver estat en contacte amb alguna persona infectada en els últims 14 dies; complir amb les ordres estipulades d’accés i eixida a les instal·lacions, acudir equipats des de casa, ús de calçat exclusiu per als entrenaments; en accessos hi haurà registre d’entrada d’usuaris, presa de temperatura i desinfecció de mans; ús obligatori de la mascareta; entrada limitada als vestuaris, desinfecció periòdica d’elements de contacte com a pals, banquetes, pilotes i xarxes i prohibició del consum de tabac en les instal·lacions esportives, entre altres pautes. “Ara bé, va indicar el regidor d’Esports, David Alarcón, cada club té l’obligació d’informar els seus esportistes de les mesures específiques en la pràctica de cada esport. Per descomptat, en cadascun d’aquests protocols s’especificarà amb claredat la necessitat de mantindre la distància de seguretat sempre que siga possible i l’obligació de desinfectar de manera periòdica el material i les instal·lacions per a garantir la protecció de la salut de totes les persones”.

Els clubs implicats també s’han acollit, i així ho han fet saber al regidor d’Esports, als protocols de les diferents federacions de cara a l’inici de les competicions previstes per al mes d’octubre.
PROTOCOL ESPORTS COVID-Finestrat

GABINET DE PREMSA (10.9.2020)