Participació Ciutadana

Des de l'Ajuntament de Finestrat mantenim un compromís de transparència i proximitat amb el ciutadà per mitjà de diversos mecanismes que afavoreixen la seua participació en la gestió municipal:

• Les Meses de contractació són públiques, obertes a l'assistència de qualsevol persona interessada a conéixer com es decideixen els processos de contractació dels serveis municipals. A més, per decisió de l'alcalde Juan Francisco Pérez, estos òrgans de decisió estan compostos únicament i exclusivament tècnics municipals, no per polítics.

• Les Juntes de Govern Local són públiques i obertes a l'assistència ciutadana. La data, dia i hora de celebració es donen a conéixer amb antelació en la pàgina web municipal i els perfils de l'Ajuntament en xarxes socials.

Sessions plenàries públiques i retransmeses en directe per Internet: qualsevol ciutadà pot seguir la celebració d'una sessió plenària en el saló de plens de la casa consistorial. I per a aquelles persones que no poden desplaçar-se físicament a l'edifici de l'Ajuntament, tenen l'oportunitat de seguir la retransmissió en directe a través d'Internet, en el canal de You Tube “Finestrat directe”. Esta gravació queda arxivada en el canal institucional de You Tube, per a poder ser vista en diferit en qualsevol moment.

Xarrades per a retre comptes: l'alcalde, Juan Francisco Pérez, celebra cada 6 mesos una trobada amb la població local per a retre comptes sobre l'activitat de l'Ajuntament en matèria econòmica, social, d'infraestructures i projectes, entre altres. Esta trobada és bidireccional perquè l'alcalde atén personalment totes les consultes que li plantegen els seus veïns.

La Participació Ciutadana fomenta els mecanismes pràctics de participació, els mitjans transparents d'informació i investigació i dóna veu als individus i a les comunitats, a les seues opinions, anhels i aspiracions.

Ron Meeting: Trobada amb residents d'altres nacionalitats que se celebra principalment en anglés per a atendre les inquietuds i consultes de la població d'un altre país que ha triat Finestrat per a viure.


Per a facilitar la participació ciutadana en estos actes s’avisa amb temps sobre la data, hora i lloc de celebració, tant en la pàgina web com en els perfils institucionals de les xarxes socials. D'esta manera, es promou un ambient de cooperació des del qual la ciutadania pot apreciar directament el desenvolupament i els efectes de les decisions municipals, la qual cosa desemboca en una evident millora de la qualitat de vida de la població.

Llista d'Associacions

Asociación Anémona

Grup d’autoajuda a dones amb càncer de mama i a les seues famílies
C/ La Palma, 46
03500 Benidorm (Alacant)

Asociación Española contra el Cáncer

Donar resposta a les necessitats de les persones afectades pel càncer, aixa com a les seues famílies.
Realització d’activitats i programes dirigits al col·lectiu d’homes i dones d’este municipi.
Avinguda Benidorm, 19, 1º Dreta
03509 Finestrat (Alacant)

Associació de Vecinos y Propietarios Puig Campana de la Cala de Finestrat

Associació dedicada a vetllar pels interessos dels veïns i comerciants de la Cala de Finestrat
President: Juan Fernández
Asociación de vecinos de Cala Finestrat

Centre Musical Puig Campana

Ensenyament de música als ciutadans del municipi i celebració de concerts tant a Finestrat com en altres localitats
Casa de Cultura
Partida del Fondo, s/n
03509 Finestrat (Alacant)
Apartat de Correus 23

Associació de Dones de Finestrat

Donar resposta a les necessitats socioculturals de les dones de la localitat així com la realització d’activitats i programes dirigits al col·lectiu de dones del municipi.
Carrer Nou, 19
03509 Finestrat (Alacant)

Associació de vecinos de la Cala “La Barreta”

Associació dedicada a vetllar pels interessos dels veïns de la Cala de Finestrat.
President: Antonio Santos

Associació Vecinos Urbanización Terramarina

C/ Costa del Sol, 3 - Bloque 1, 9B
03509 Finestrat (Alacant)

Societat Protectora Animals

Labor divulgativa sobre el respecte i cures que mereixen els animals, procurant un servei a persones posseïdores d’animals i que estan incapacitades per a seguir mantenint-los en les degudes condicions pel que se’ls ofereix acollida en les seues dependències.