Aquest divendres torna el Racó de Pares i Mares per a abordar la violència a l’àmbit escolar

SUMA obri oficina a Finestrat
01/02/2022
Finalitzen el tallafoc en la partida el Realet, la Sima i la Font del Molí en aplicació del Pla Local de Prevenció d’Incendis
02/02/2022

Torna el Racó de Mares i Pares al Centre Juvenil de Finestrat. Serà aquest divendres, 4 de febrer, a partir de les 19.30 hores. I, en aquesta ocasió, abordaran els conflictes i la violència en l’àmbit escolar. El principal objectiu d’aquesta jornada serà guiar a les famílies per a aconseguir un clima de confiança a casa que permeta a l’adolescent dialogar i contar el que li està passant. A partir d’ací, facilitaran eines per a intentar superar aquesta situació de manera coordinada amb els centres educatius on existeixen protocols d’intervenció davant aquestes situacions d’abús.

El psicòleg Carlos Pardo serà l’encarregat de conduir aquesta xarrada en la qual també s’obrirà un torn de preguntes per als assistents. “Entre els signes que ens poden posar en alerta a l’hora de detectar si els nostres fills són víctimes d’assetjament escolar està la falta de motivació per a acudir a classe, els canvis cridaners en el seu estat d’ànim, que estiga més trist o més irritable o també que no parle dels seus amics”, va assenyalar Pardo. En aquest “Racó” del divendres també tenen previst parlar del format digital de l’assetjament, conegut com ciber assetjament escolar, “agreujat amb la pandèmia perquè l’aïllament i el confinament ha portat al fet que les situacions d’assetjament que no es poden produir de manera presencial s’accentuen de manera en línia a través d’Internet i les xarxes socials”.

El Racó de Mares i Pares és el primer projecte “d’Educació en Prevenció” que promouen la Regidoria de Joventut i de Sanitat de l’Ajuntament de Finestrat. Va començar al novembre i des d’aqueixa data han parlat de consum d’alcohol i/o drogues i també de relacions afectiu-sexuals dels adolescents. “Ara abordem una de les principals preocupacions per als pares i mares d’adolescents: els conflictes i la violència en l’àmbit escolar”, va assenyalar la regidora de Joventut, Nati Algado. “Les dues primeres jornades del Racó han tingut molt bon acolliment posat estem creant un espai d’acompanyament a les famílies en el qual els proporcionem més recursos a l’hora d’entendre millor als seus fills i reconnectar, des de la confiança i el respecte. Ens preocupa la salut familiar i amb aquesta iniciativa volem fomentar l’educació en prevenció i que puguen créixer sans no sols des del punt de vista físic, també des del punt de vista emocional”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE NATI ALGADO, EDIL DE JOVENTUT, ACÍ

Per a difondre aquesta iniciativa les Regidoria de Joventut i de Sanitat compten amb el suport de la direcció i les AMPES dels centres educatius “Puig Campana” i “Balcó de Finestrat” “perquè l’alumnat dels últims cursos de Primària ja són preadolescents que molt prompte hauran d’enfrontar-se a totes aquestes situacions”.

El Racó de Pares i Mares és una activitat gratuïta que se celebra en el Centre Juvenil Finestrat un divendres al mes, de 19.30 a 21.00 hores. Per a participar, cal apuntar-se enviant un WhatsApp al 606 936 432.

Calendari 2022 “Racó Mares i Pares”:

-4 de febrer: Conflictes i la violència en l’institut; què es pot fer des de la família per a tractar aquestes situacions.

-4 de març: parlaran dels trastorns que han acusat molts adolescents durant la pandèmia i el confinament com l’ansietat i la depressió. Els explicaran com identificar aquestes situacions i de quina manera ajudar els nostres fills a superar-los.

-8 d’abril: Serà el racó dedicat a la prevenció de conductes addictives a les tecnologies, conegudes com les TIC, ús abusiu de xarxes socials, Internet, jocs en línia, etc.

-6 de maig: abordaran els trastorns alimentosos, quins són els principals problemes relacionats amb la salut i el pes, parlaran del “menjar emocional”, sobrepés, obesitat i què podem fer des de la llar per a previndre l’aparició d’aquests trastorns.

-10 de juny: hi haurà un taller de diversitat afectivosexual i de gènere, també per a combatre la LGTBI-fòbia.

(GABINET PREMSA.4.2.2022)