Aquest divendres torna el “Racó de Mares i Pares” al Centre Juvenil per a parlar d’ansietat i depressió en l’adolescència

Segueix el cicle de xarrades de l’Associació Empresarial de Finestrat parlant de les mútues col·laboradores
02/03/2022
Les obres del passeig de la platja de Finestrat entren en la seua recta final
02/03/2022

Torna el Racó de Mares i Pares al Centre Juvenil de Finestrat. Serà aquest divendres, 4 de març a partir de les 19.30 hores. I, en aquesta ocasió, abordaran l’ansietat i la depressió en els adolescents, com detectar aquestes situacions en els fills i com ajudar-los des de casa. La regidora de Joventut, Nati Algado, va recordar que “el primer divendres de cada mes tenim una cita amb els pares i les mares en el Centre Juvenil per a abordar aquelles situacions que més els preocupen respecte als seus fills adolescents. En aquesta sessió parlarem d’ansietat i depressió, situacions més habituals del que pensem entre els menors i davant les quals en moltes ocasions no sabem com actuar des de l’àmbit familiar. Per això, us convide a acompanyar-nos aquest divendres, a partir de les 19.30 hores, al Centre Juvenil”.

El Racó de Mares i Pares és el primer projecte de “Educació en Prevenció” que promouen la Regidoria de Joventut i de Sanitat de l’Ajuntament de Finestrat. Va començar al novembre i, des d’aqueixa data, han parlat de consum d’alcohol i/o drogues, relacions afectiuvosexuals dels adolescents, conflictes a les aules, assetjament escolar, etc. “El Racó està pensat per a les famílies amb alumnat en Secundària però també dels últims cursos de Primària perquè ja són preadolescents que, molt prompte, hauran d’enfrontar-se a totes aquestes situacions. De fet, també des de Joventut hem començat a treballar les emocions directament a les aules, amb escolars de 8 als 12 anys dels dos centres educatius Puig Campana i Balcó de Finestrat”.
Aquestes jornades de Racó de Pares i Mares són gratuïtes i se celebren al Centre Juvenil Finestrat un divendres al mes, de 19.30 a 21.00 hores. Per a més informació, poden enviar un WhatsApp al 606 936 432.

Calendari 2022 “Racó Mares i Pares”:
-4 de març: parlaran dels trastorns que han acusat alguns adolescents durant la pandèmia i el confinament com l’ansietat i la depressió. Els explicaran com identificar aquestes situacions i de quina manera ajudar els nostres fills a superar-los.
-8 d’abril: Serà el racó dedicat a la prevenció de conductes addictives a les tecnologies, conegudes com les TIC, ús abusiu de xarxes socials, Internet, jocs en línia, etc.
-6 de maig: abordaran els trastorns alimentosos, quins són els principals problemes relacionats amb la salut i el pes, parlaran del “menjar emocional”, sobrepés, obesitat i què podem fer des de la llar per a previndre l’aparició d’aquests trastorns.
-10 de juny: hi haurà un taller de diversitat afectivosexual i de gènere, també per a combatre la LGTBIfòbia.
(GABINET PREMSA.2.3.2022)