Aquest divendres arriba a Finestrat l’orquestra ADDA SIMFÒNICA DE LA DIPUTACIÓ D’ALACANT

Tallers de Robòtica al Centre Juvenil Finestrat
22/07/2022
Nova línia d’ajudes econòmiques per a fer costat al sector de l’artesania tradicional de Finestrat enfront de l’impacte de la crisi COVID-19
22/07/2022

L’AUDITORI DEL CASTELL ACOLLIRÀ AQUEST CONCERT EN EL QUAL INTERPRETARAN “ROMEU I JULIETA” DE PROKÓFIEV SOTA LA BATUTA DEL MESTRE TITULAR JOSEP VICENT

Per fi arriba el dia. Aquest divendres, 22 de juliol, Finestrat rep a l’ADDA·SIMFÒNICA, orquestra estable de l’Auditori de la Diputació d’Alacant. Sota la batuta del seu director titular Josep Vicent interpretaran “Romeu i Julieta” de Serge Prokófiev. Serà aquest divendres, 22 de juliol, en l’Auditori del Castell, a partir de les 22.00 hores. I l’entrada és lliure, limitada a l’aforament.

En paraules del regidor de Cultura, Héctor Baldó, “estem entusiasmats amb el concert de l’Orquestra de la Diputació ADDA·SIMFÒNICA a Finestrat. Com sabeu, portem un any en estand by perquè aquest concert estava previst per a l’estiu passat. No obstant això, la pandèmia ens va obligar a ajornar-ho. Ara sí, per fi aquest divendres podrem viure en directe un concert que és únic perquè es tracta d’una orquestra de primer nivell, amb una trajectòria que ha generat gran repercussió nacional i internacional per la qualitat i l’energia de la seua personalitat sonora que dirigeix el mestre Josep Vicent. Així que tot un honor que vinguen a tocar a Finestrat i a interpretar Romeu i Julieta de Prokófiev i l’Obertura festiva de Dmitri Xostakóvitx”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DEL REGIDOR DE CULTURA, HÉCTOR BALDÓ, ACÍ

El concert de l’Orquestra Simfònica de l’ADDA serà aquest divendres, 22 de juliol, a les 22.00 hores, en l’Auditori del Castell de Finestrat. L’entrada és lliure, limitada a l’aforament de l’Auditori.

Consulta  Programa ADDA 2022

ADDA·SIMFÒNICA

Orquestra simfònica de la Fundació de la Comunitat Valenciana-ADDA resident a l’Auditori de la Diputació d’Alacant. La seua sorprenent trajectòria al costat del mestre titular Josep Vicent ha generat enorme repercussió nacional i internacional per la qualitat i energia de la seua personalitat sonora.

ADDA·SIMFÒNICA treballa amb directors convidats com el mestre Valery Gergiev, Christian Lindberg, Anu Tali, Jurjen Hempel, Yaron Traub, Carles Magraner, Juan Carlos Lomónaco entre altres, i al costat de solistes com Javier Perianes, Ramón Vargas, les Germanes Labèque, Pablo Sáinz-Villegas, Maria João Pires, Pacho Flores, Ángeles Blancas, Denis Kozhukhin, Stefanie Iranyi, José Antonio López, Juan Floristán, Damián Martínez, Joan Enric Lluna, Ginesa Ortega, Marina Heredia, Joaquín Achúcarro, Adolfo Gutiérrez…etc.

Michael Nyman, David Mora, Per Egland, Jesús Mula, Ximo Cano, J. Vicent Egea i Nicola Campogrande han escrit obres per a la formació.

El seu projecte discogràfic ha sigut lloat per la crítica especialitzada, aconseguint el distingit Melòman d’Or pel seu treball «Music for Emotions». ADDA·SIMFÒNICA manté una extensa activitat de producció audiovisual, i la seua discografia es troba en Warner Classics, Ària Classics, Discmedi, imm Klassik…

JOSEP VICENT. Director Titular

Músic espanyol de trajectòria apassionant i única, que ha estat al capdavant d’alguns dels conjunts simfònics més prestigiosos d’Espanya i del món: London Symphony Orchestra, Filharmònica de Sant Petersburg, Filharmònica de Rotterdam, Orquestra de Cambra de París, Royal Philharmonic, Ràdio d’Holanda, Royal Liverpool Philharmonic, Orquestra de Kíiv, Gewandhaus Leipzig, Orquestra del Teatre Real, New World Symphony Miami, Simfòniques Nacionals de Bèlgica, Xile, l’Uruguai, el Brasil… i quasi totes les formacions simfòniques espanyoles, sent mestre convidat habitual amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Orquestra de València, Orquestra Nacional d’Espanya…

Des de 2015/16 Josep Vicent és Director Artístic i Musical de l’ADDA i Director Titular d’ADDA SIMFÒNICA. També va ser Director Principal de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears i de la Jeunesses Musicals World Orchestra (The World Orchestra) des de 2005 a 2015, amb els qui va realitzar quinze gires en quatre continents.

Director Musical amb l’aclamada formació operística/teatral «La Fura del Baus» des de 2014, va anar a més, Director Artístic del Xenakis Festival, del Festival Nits de la Mediterrània i de l’internacionalment aclamat Amsterdam Percussion Group.

Va ser assistent del mestre Alberto Zedda i guardonat amb el Premi d’Interpretació de Joventuts Musicals Internacional, el Premi de les Arts «Ciutat de València» 2013 i el Premi «Òscar Esplà» Ciutat d’Alacant. És Ambaixador internacional designat per Sr. Federico Mayor Saragossa per a la Fundació Cultura de Pau.

(GABINET PREMSA 19.7.2022)