Aquest divendres, 8 de maig, torna el mercat ambulant setmanal al centre històric de Finestrat amb llocs de venda exclusivament alimentaris productes

Acolliment molt positiu a les activitats programades des de Finestrat per a fer més suportable el confinament
07/05/2020
Les brigades ultimen la desinfecció dels centres educatius d’Infantil i Primària de Finestrat
11/05/2020

Aquest divendres, 8 de maig, torna l’activitat del mercat ambulant que se celebrava cada divendres en el centre històric de Finestrat. En aquesta reobertura sol es permetran els llocs de venda de productes exclusivament alimentaris i de primera necessitat com a fruites, verdures i també salaons. L’horari serà de 8.00 a 12.00 hores i els veïns hauran de seguir, en tot moment, les normes de distanciament social i higiene establides des de les autoritats sanitàries com portar màscara i mantindre la distància de seguretat. Per això, hi haurà un únic accés on el consistori proporcionarà màscares a qui no porte i també instal·larà un dispensador d’hidrogel d’ús obligatori per a accedir a l’espai de compra.
POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE, JUAN FRANCISCO PÉREZ, ACÍ

L’alcalde, Juan Francisco Pérez, va informar que “dins de l’actual fase de desescalada i complint les directrius establides des de la Generalitat aquest divendres reobrim el nostre mercat ambulant setmanal en la mateixa ubicació, carrer Castellets, amb unes mesures especials per a garantir la seguretat tant dels veïns com dels propis venedors com la separació mínima entre llocs que a Finestrat serà de 6 metres entre llocs i mínim de 2 respecte a les façanes dels habitatges. També portar màscara, mantindre les distàncies de seguretat, llavar-se bé les mans amb gel hidroalcohòlic que facilitarem en l’accés al mercat i no tocar el gènere, un gest que només podrà realitzar de manera exclusiva el venedor, sempre amb guants de protecció i també màscara”. Sobre aquest tema l’alcalde va recordar que des de l’Ajuntament es va fer un repartiment a domicili a tots els veïns als qui se’ls va entregar un kit amb màscara, gel i també guants. “ No obstant això, els treballadors municipals, Policia Local, estaran en el mercat per a informar i repartir màscares a qui no tinga”.

Com a mesures preventives davant la reobertura des del consistori es realitzarà una desinfecció de l’espai on se situa el mercat ambulant, en el carrer Castellets, amb especial atenció a les zones on es muntaran els llocs. Hi haurà un accés únic per a evitar aglomeracions i els llocs estaran delimitats amb tanques i cintes perquè no es puga tocar el gènere i per a marcar distàncies i torns d’espera; també s’informarà la ciutadania amb cartells sobre les mesures de distanciament i higiene que han de seguir i, en cas que alguna persona present símptomes compatibles amb el Covid-19 haurà d’abandonar immediatament el lloc i seguir les indicacions del personal sanitari.

(GABINET DE PREMSA: 06.05.20)