Aquest diumenge comença l’any d’esdeveniments commemoratius pel 50é aniversari de la refundació del Centre Musical Puig Campana de Finestrat

Oliver Cantos, 2n classificat en categoria Minigp 110 en la carrera en Circuit d’Albaida
24/10/2019
La canalització de pluvials en Cantereria arriba a la seua fase final amb la perforació d’un túnel de 75 metres
25/10/2019

AQUEST DIUMENGE ELS MEMBRES DEL CMPC TOCARAN LES PRIMERES PECES QUE VAN TOCAR ELS MÚSICS FUNDADORS EN 1969

Aquest diumenge, 27 d’octubre, arranquen els actes en commemoració del 50é aniversari de la refundació del Centre Musical Puig Campana (CMPC) amb un concert molt simbòlic en el qual interpretaran les primeres peces musicals que componien el repertori de la banda en els seus començaments, fa 50 anys. La presentació d’enguany d’esdeveniments i el concert inaugural ha tingut lloc hui en el consistori per part del regidor de Cultura, Héctor Baldó, el president del Centre Musical Puig Campana, Miguel Llorca, el vicepresident, José Rodríguez i el director de la banda, Antonio Barber.

En la presentació el regidor de Cultura, Héctor Baldó, va afirmar que “el CMPC és l’entitat cultural més antiga, més nombrosa tant en membres actius com en socis i, per tant, l’associació cultural amb més arrelament a Finestrat. Per a mi, també com a integrant del CMPC, és un honor obrir la presentació d’enguany d’esdeveniments amb què reconeixerem i posar en valor les 5 dècades d’història del Centre Musical Puig Campana. Són ja diverses generacions de finestratins que han crescut amb la banda”, va afegir. “I com a poble de gran tradició musical a la Comunitat Valenciana m’atreviria a dir que més de la mitat de les famílies compten o han comptat amb un músic en la banda. A més, es continuen incorporant músics, ho fan des de totes les parts de la localitat (nucli històric, Cala, partides rurals, urbanitzacions…), cada vegada hi ha més gent jove…. Per tant, el seu futur és molt esperançador”. Finalment, el regidor de Cultura va traslladar el compromís de l’Ajuntament “a continuar recolzant la formació i difusió musical del CMPC i tots els esdeveniments amb què es commemoren aquestes 5 dècades de trajectòria cultural i difusió de la música de banda des de Finestrat”.

Per la seua banda, el president del CMPC, Miguel Llorca, va fer una ressenya sobre la història de la banda “l’origen de la qual es remunta a mitjan segle XIX, interromput per diverses circumstàncies al llarg de la història, fins que l’any 1969 diversos músics s’uneixen per a refundar la banda i aprovar els seus estatuts. Per això, en 2019 commemorem el 50é aniversari des del seu refundació amb un any d’esdeveniments que comença diumenge que ve, dia 27, amb aquest concert i l’entrega d’insígnies d’or a diverses persones la contribució musical del qual volem reconéixer”.

Finalment, el director de la banda, Antonio Barber, va explicar que en aquest concert “tocarem les primeres peces que ens consta que van interpretar el músic fundador ja l’any 1969. Per tant, serà un esdeveniment molt emotiu, ple de simbolisme amb què volem recordar a aquells primers músics que van sembrar el germen del que hui és el nostre Centre Musical”. Barber va avançar els esdeveniments que continuaran enguany com la celebració de Santa Cecília el pròxim 21 de desembre amb la incorporació de 5 nous músics, “també el certamen de composició de pasdobles el guanyador del qual coneixerem en un concert especial que ja té data: el 22 de febrer de 2020. A més, estem preparant una exposició fotogràfica molt especial amb la qual esperem fer un recorregut històric a través de fotografies des dels primers anys de la banda fins a l’actualitat”. A aquest any d’esdeveniments musicals se sumaran els concerts d’altres bandes de la comarca i les trobades de bandes juvenils que se n’aniran anunciant en pròximes dates.

El concert del 50é aniversari de la refundació del Centre Musical Puig Campana se celebra aquest diumenge, 27 d’octubre, a les 19:00 hores, a la Casa de Cultura. I en el transcurs del mateix està previst que es faça un especial reconeixement a diverses personalitats que formen part de la història del CMPC.

(GABINET DE PREMSA. 24.10.2019)