Aquest diumenge 26 de febrer Finestrat acull el II Concurs Caní a la Plaça de la Unió Europea

Trobada de l’Associació de Caps i Comandaments de la Policia Local de la Comunitat a Finestrat
22/02/2023
Tornen els Fanalets a Finestrat amb motiu del Dia Internacional de la Dona
27/02/2023

EL CERTAMEN PUNTUARÀ A NIVELL NACIONAL PER A GOSSOS DE RAÇA I TAMBÉ TINDRÀ CATEGORIA “POPULAR” PER A TOTS ELS CANS SENSE RAÇA O MESTISSOS

Finestrat es prepara per a la II edició del Concurs Caní. Serà aquest diumenge 26 de febrer a la Plaça de la Unió Europea. Organitzat per la Societat Canina d’Alacant, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Finestrat, en l’esdeveniment també participa el Club Rotary Finestrat i la Comissió MiniTofols 2023 que habilitarà una barra popular durant tot l’esdeveniment.

En el concurs podran participar els exemplars inscrits en el LOE (Llibre Genealògic Espanyol) o RRC i exemplars amb pedigrí estranger reconegut per la Fèdèration Cynologique Internationale. Com a novetat, el certamen també serà a nivell nacional i donarà la possibilitat de registrar a gossos de raça que no ho hagen pogut realitzar prèviament a través d’una societat canina.

També hi haurà una categoria “Popular” perquè puguen presentar-se tots aquells exemplars sense raça o mestissos. Des de l’Ajuntament destinaran la recaptació d’aquesta categoria a la investigació contra el càncer infantil.

La regidora de Turisme, Donna Rebecca Plummer, va presentar aquest concurs al costat de la Societat Canina d’Alacant, amb el seu president, Salvador Serrano i Guillermo Gregori, per part de l’organització Sole Loureiro, de la Residència canina El Realet i els representants de la Comissió de Festes i el Rotary Club Finestrat, Adrià Ortuño i Beatriz Quintillán.

“L’any passat vam tindre una participació molt elevada amb més de 140 gossos”, va indicar l’edil de Turisme, Donna R. Plummer. “Vam poder veure exemplars de tota la província, i molts que van competir en el concurs popular. Va ser una experiència molt bonica, amb nombrós públic. Estem molt il·lusionats amb aquesta 2a edició. Finestrat és una localitat molt acollidora, molt hospitalària, amb gran sensibilitat pels animals. Pensem que aquest concurs representa una motivació afegida per a vindre a Finestrat a conéixer el nostre centre històric i, al mateix temps, contribuir a causes com la investigació contra el càncer infantil”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE LA REGIDORA, DONNA R. PLUMMER ACÍ

Per part seua, el president de la Societat Canina d’Alacant, Salvador Serrano va explicar que “donat l’èxit del primer any, aquest certamen puja de nivell. Per tant, a més de puntuar per al campionat provincial serà concurs a nivell nacional”. De fet, les valoracions seran realitzades per jutges de la Reial Societat Canina d’Espanya. Una altra de les novetats és que hi haurà un registre inicial de races. “És a dir, tots els gossos de raça que s’han quedat sense registre o sense pedigrí en una societat canina, tindran la possibilitat de fer-ho en aquest concurs prèvia inscripció de manera en línia en la nostra web i amb uns dies d’antelació respecte al concurs. Per això, anime als que es troben en aquesta circumstància al fet que formalitzen les inscripcions com més prompte millor”.

Com en cada certamen, diferents jutges de la Real valoraren la morfologia canina en relació amb l’estàndard reconegut: categoria de races, per edats i per sexe.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE SALVADOR SERRANO ACÍ

Tots els interessats podran inscriure als seus exemplars a partir de les 9.00 del matí del mateix diumenge 26 de febrer, a la Plaça de la Unió Europea. El preu de la inscripció oscil·la entre 5 i 15€, depenent si formen part de la Societat Canina i 5€ en el cas de la categoria popular. Una vegada acabades les inscripcions, està previst que comence el certamen a les 10.30h. Per a amenitzar la jornada hi haurà barra popular a càrrec de la Comissió de Festes MiniTofols i també el Rotary Club Finestrat. Els fons recaptats pel Rotary en el seu lloc aniran destinats a la investigació contra el càncer infantil. A més, han organitzat un sorteig paral·lel en xarxes socials (punxar ACÍ) i aquesta recaptació anirà dirigida a l’Associació Gats Finestrat.

Contacte Societat Canina Alacant

Tel. 965.208.730

c/e: administracion@sociedadcaninaalicante.com

+Info ací

TANCAMENT D’INSCRIPCIONS A LES 10.30 h