Aquest dissabte se celebra a la Cala de Finestrat el taller “Dissenya la teua Àmfora” amb els guanyadors d’II Finestrat Art Público

L’Ajuntament de Finestrat obri termini per a sol·licitar la bonificació sobre el rebut de l’IBI
11/10/2022
El diumenge 23 d’octubre celebrarem EL DIA DE LA NATURA a Finestrat
13/10/2022

Finestrat - alcalde juan ferancisco senabre visita es nuevo espacio publico en la cala de finestrat que ocupada el antiguo edificio anfora

“Dissenya la teua àmfora”. És el títol del taller interactiu que se celebra aquest dissabte 15 d’octubre a la Cala de Finestrat. Allí els artistes guanyadors de la 2a edició de Finestrat Art Públic, el col·lectiu compost per J. Warx i Ós Gat, comencen a crear la seua proposta artística: una pintura mural de grans dimensions que cobrirà la superfície lateral d’un immoble que mira cap a la Plaça de l’Àmfora.

En el taller els participants aprendran a representar històries mitjançant del dibuix en dues dimensions i decoraran l’àmfora fent ús del simbolisme i la síntesi d’imatges. Per a això hi haurà abans una introducció al llenguatge artístic visual sobre composicio, ús del color i disseny.

Aquesta activitat, de caràcter educatiu, lúdic i divulgatiu, està enfocada a tota mena d’edats i públics. Serà aquest dissabte, dia 15, a partir de les 11.30 hores, a la Plaça de l’Àmfora. I les inscripcions es poden formalitzar ja enviant un correu a l’adreça finestratartepublico@gmail.com

El regidor de Cultura, Héctor Baldó, va animar a la població a acostar-se a aquest univers del certamen FINESTRAT ART PÚBLIC mitjançant la participació en aquests tallers. “És una oportunitat de formar part del procés de creació d’una obra que va resultar guanyadora en la categoria general de la 2a edició del concurs i que romandrà exposada durant 2 anys en primera línia de la Cala de Finestrat”.

(GABINET PREMSA.10.10.2022)

MÉS SOBRE ELS ARTISTES:

-J. Warx i Ós Gat. (Juan Guarch i Eva Barbancho)

Artistes guanyadors premi Finestrat Art Públic amb el projecte “Àmfora de Finestrat”.

Ós gat (València, 1998) és graduada en Belles arts per la Universitat Politècnica de València. Compagina la il·lustració digital amb les intervencions artístiques en la via pública a través del muralisme i el pasture up.

J. Warx (València, 1994) comença en 2013 a fer grafit i art de carrer. És en 2020 quan se centra en l’art urbà realitzant murals amb to irònic que es popularitzen i arriben a convertir-se en portada de mitjans nacionals com El País, El Mundo o Público entre altres.

En les obres que realitzen conjuntament pretenen generar una interacció amb el públic a través del llenguatge visual i jocs de paraules.