Aquest dissabte arriba l’espectacle OYUN a la urbanització Terra Marina de Finestrat

Obertes inscripcions al torneig de voleibol de platja més antic d’Espanya que se celebra des de fa 45 anys a la Cala de Finestrat
12/07/2022
Campanya de vacunació antiràbica a Finestrat: del 18 al 23 de juliol
13/07/2022

ESPECTACLE “OYUN” A LA URBANITZACIÓ TERRA MARINA I NIT DE JAZZ EN L’ERMITA

▶Aquest dissabte, 16 de juliol, arriba a la urbanització Terra Marina l’espectacle titulat “OYUN” de la Companyia de circ Federico Menini.

Els premis li precedeixen:

🏵Premi a Millor Espectacle de Circ de Carrer Premis Zirkólika de Catalunya 2020.

🏵Nominat a millor espectacle de circ i millor artista de circ en els premis a les Arts Escèniques 2019 de l’Institut Valencià de Cultura.

🕙22.00 hores. Pista multiesportiva Terra Marina. Entrada lliure.

El diumenge 17, no us perdeu la nit de jazz en l’Ermita del Castell amb MAMBOÚLA JAZZ GUMBO BAND. 22.00 hores.

I recordar que fins al 30 de juliol podeu visitar al Museu de Finestrat l’exposició del grup d’adults de l’Escola d’Art de Finestrat.

L’ESPECTACLE: OYUN

Qui o què és l’escultura? El malabarista o l’artefacte creat? Què és l’estabilitat? Quin és el límit? Aquestes preguntes condueixen a la cerca del més difícil encara, de l’equilibri perfecte cap a l’arquitectura dels malabars, l’harmonia entre tots els elements: olles, culleres, cordes, pilotes.

A Oyun (del turc joc) tot gira entorn de les olles i altres elements quotidians i a mesura que va construint un artefacte en equilibri, el malabarista va creant l’espai, dibuixant l’aire, i sobretot jugant i desafiant a la gravetat.

Aquest espectacle és el resultat d’anys d’investigació i experimentació la inspiració de la qual ha vingut principalment de les diferents disciplines artístiques: escultura, dibuix, poesia visual, fotografia, arquitectura, música, pintura, teatre, circ… Oyun ha girat per multitud de països: Turquia, Bèlgica, Holanda, Luxemburg, Alemanya, Portugal, Espanya… Es tracta d’un espectacle únic i innovador per a tots els públics que combina humor, originalitat, ritme i depurada tècnica de malabars que sens dubte no deixarà indiferent a l’espectador.

Federico Menini, d’origen argentí prové del món de l’arquitectura i l’art havent estudiat durant diversos anys en diversos països: Espanya, Xile, Turquia, Mèxic, i Rússia, adquirint coneixements provinents de diferents disciplines artístiques: escultura, teatre social, vídeo, gravat, fotografia, dibuix, crítica, escenografia… totes elles eines per al circ, el gran art multidisciplinari.

Després de més de 20 anys assistint a innombrables congressos i convencions de circ, formant-se en diferents tècniques

circenses (malabars, funambulisme, teatre, equilibris, clown, acrobàcies, màgia còmica…) i treballat amb diverses companyies, ha creat els seus propis espectacles fruit de la investigació i mescla de disciplines artístiques. Actualment treballa amb les seues creacions pròpies en la seua Companyia, així com malabarista en l’espectacle Potted, de la companyia alacantina La Trócola Circ, i malabarista en l’espectacle Sinergía Street de la companyia Nueveuno.

PREMIS I NOMINACIONS:

Nominat a «millor espectacle de circ» i «millor artista de circ» en els premis a les Arts Escèniques 2019 de l’Institut Valencià de Cultura.

Premi a Millor Espectacle de Circ de Carrer en els Premis Zirkólika de Catalunya 2020.

Reconeixement d’Espectacle Recomanat per la Xarxa Espanyola de Teatres, formant part del Primer Quadern de Circ de Redescena en 2019.

Primer premi «Sou Cultura 2019» dins de la categoria «Nous Creadors».

Aquest espectacle ha obtingut a més els següents premis en el Festival Circada 2018 de Sevilla:

2n Premi Circada 2018 (Sevilla)

Premi Festival Circarte (Alacant)

Premi Festival Kaldearte (Vitòria)

Premi Festival Nosolocirco (Càceres)

Premi Jaén Paradís Interior (Jaén)

Premi Festival Circaire (Mallorca)