Aproven la bonificació del 75% de l’impost sobre vehicles que generen menys impacte ambiental

L’alcalde de Finestrat reprén la xarrada amb la ciutadania i rendirà comptes divendres que ve 11 de novembre
03/11/2022
El tradicional Concurs de Postals Nadalenques de Finestrat compleix 15 anys
09/11/2022

FINESTRAT REDUEIX ELS 3 IMPOSTOS QUE DEPENEN DE L’AJUNTAMENT: L’IBI, LA PLUSVÀLUA I ARA L’IMPOST SOBRE VEHICLES

Noves mesures per a baixar impostos i també per a incentivar la protecció del medi ambient. Des de l’Ajuntament de Finestrat han aprovat una bonificació del 75% sobre l’impost d’aquells vehicles que generen menys impacte sobre el medi ambient. La bonificació també s’aplicarà en un 50% als matriculats a partir de l’any 2001 i que disposen de catalitzador, la qual cosa permet que es puguen beneficiar pràcticament la totalitat de vehicles matriculats a Finestrat a partir d’aqueix any amb motor Euro 3. Cal assenyalar que actualment la mitjana del que s’abona per aquest impost per a un turisme oscil·la entre 70 i 100€.

En paraules de l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, “dels Ajuntaments depenen 3 impostos: l’IBI, la plusvàlua i l’impost de vehicles. I seguint la nostra política de reducció de la pressió fiscal a Finestrat hem aprovat la reducció dels 3. Hem baixat l’IBI, hem baixat la plusvàlua i en el ple de hui hem aprovat la bonificació del 75% per a l’impost de vehicles que produeixen menys impacte sobre el medi ambient com poden ser els elèctrics, híbrids i aquells que compleixen directives europees com a Euro 4, Euro 5 o Euro 6. També bonificarem en un 50% els vehicles matriculats des de l’any 2001 amb motor Euro3. Per tant, es podran beneficiar d’aquesta bonificació pràcticament la totalitat del padró de vehicles. Ací es venia pagant una mitjana de 80-100€ segons el vehicle i pràcticament tots passaran a pagar la meitat. És una mesura per a incentivar la renovació de la flota de vehicles més antics i per a fomentar la protecció del nostre entorn reduint les emissions de CO₂ a l’atmosfera”.

 

Al final de la sessió la primera autoritat local ja va avançar que la intenció és seguir gradualment amb la reducció d’impostos. “En el cas de l’IBI hem baixat en un 6% el tipus impositiu per al pròxim exercici. També bonifiquem en un 95% l’impost de plusvàlua, el màxim que permet la llei, quan es tracta de transmissions per herències. I ara bonifiquem l’impost de vehicles. Per tant, continuem treballant a mantindre l’estabilitat econòmica de l’Ajuntament al mateix temps que continuem treballant per a continuar reduint la pressió fiscal a tots els veïns de la localitat”.

 

 

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE, JUANFRAN PÉREZ LLORCA, ACÍ

Bonificació del 75% sobre l’impost de vehicles

Es podran beneficiar els propietaris d’aquells vehicles que generen menys impacte sobre el medi ambient, bé per la classe de carburant utilitzat o per les característiques dels seus motors:

– Motors que complisquen amb les normes sobre el nivell d’emissions contaminants definides en les directives Euro 4/IV, Euro 5/V, Euro 6/VI o superior.

– Vehicles híbrids o modals (motor elèctric- gasolina, elèctric- dièsel o elèctric-gas) que estiguen homologats de fàbrica, incorporant dispositius catalitzadors, adequats a la seua classe i model, que minimitzen les emissions contaminants.

– Vehicles elèctrics i/o d’emissions nul·les.

– Vehicles que utilitzen algun tipus de gas com a combustible, que estiguen homologats de fàbrica o adaptats per a la utilització de gas com a combustible de certificat d’ITV, incorporant dispositius catalitzadors adequats a la seua classe i model, que minimitzen les emissions contaminants.

– Vehicles amb gasolina sense plom i amb catalitzador o fotovoltaics.

Bonificació del 50% sobre l’impost de vehicles

La bonificació arribarà a ser del 50% en el cas de vehicles amb motor Euro 3, matriculats a partir de l’1 de gener de 2001 i per a tots els vehicles matriculats des de l’1 de gener de 1993 els quals, segons l’Ordre del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme de 10 d’octubre de 1992 (BOE 23 d’octubre de 1992), ja van equipats amb catalitzador, complint així un dels requisits exigits per a accedir a les bonificacions per millores mediambientals.

Bonificació del 100% sobre l’impost de vehicles

Sobre la quota de l’impost de Vehicles de Tracció Mecànica també existeix ja una bonificació del 100% per als vehicles històrics o aquells que tinguen una antiguitat mínima de vint-i-cinc anys, comptats a partir de la data de la seua fabricació o, si aquesta no es coneguera, prenent com a tal la de la seua primera matriculació o, en defecte d’això, la data en què el corresponent tipus o variant es va deixar de fabricar.

(GABINET PREMSA.7.11.2022)

**Els vehicles seran de les classes turisme, camions, furgonetes, furgons, vehicles mixtos adaptables, motocicletes, ciclomotors, autobusos i autocars.

**Les bonificacions del 75% i del 50% no són aplicables simultàniament.

**Per a accedir a la bonificació, el titular del vehicle ha d’estar al corrent en el pagament de tots els tributs i sancions municipals.