Acaben les obres de reurbanització de l’Avinguda Benidorm i Camí de Reis, la principal artèria del nucli urbà de Finestrat

Avancen a bon ritme les obres de reurbanització de l’avinguda Mimoses i carrer Sàlvia de la Cala
04/04/2023
La Tourist Info de la Cala estrena ubicació, més prop de la platja de Finestrat
05/04/2023

FINESTRAT

 

ÉS UNA INVERSIÓ DE 1’3 MILIÓ€ AMB EL 75% DEL SUPORT DE LA DIPUTACIÓ D’ALACANT

EL PRESIDENT DE LA DIPUTACIÓ, CARLOS MAZÓN, VA ASSISTIR A LA INAUGURACIÓ I VA POSAR A FINESTRAT COM A REFERENT DE BONA GESTIÓ

El President de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, acompanyat per l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, va visitar hui la principal via d’accés i circulació al nucli urbà, l’Avinguda Benidorm i Camí de Reis, després de culminar-se les obres de reurbanització integral. Amb un pressupost de 1’3 milió €, és una de les actuacions de major envergadura d’aquesta legislatura i la Diputació col·labora en la seua execució amb 950.000€. Les obres han inclòs la renovació de la xarxa d’aigua i sanejament, la implantació de la nova xarxa d’aigües pluvials, la renovació de l’enllumenat públic, el soterrament de les xarxes principals de telefonia i energia elèctrica, així com la renovació del paviment de voreres i calçades, mobiliari urbà i ornamental, a més de diversos mosaics acolorits per a reduir la velocitat en els principals creus.

En paraules de l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, “el municipi de Finestrat hui està d’enhorabona. Hem conclòs la remodelació d’una de les 2 artèries principals que tenim en la localitat. Ho vam fer a La Cala amb la canalització del barranc i la remodelació de l’Avinguda Marina Baixa. Ara ho hem fet en l’Avinguda Benidorm i Camí de Reis. Una actuació que inclou una canalització d’aigües pluvials molt important des del Riu Anxero passant per diverses partides rurals fins a arribar ací. Ens ha servit per a renovar de manera integral tota la xarxa de serveis i també per a remodelar tota l’avinguda amb voreres més àmplies, mobiliari més modern, punts de recàrrega de vehicles elèctrics, aparcabicis, i més espai per a passejar i gaudir d’aquesta nova avinguda. Per tant, estem fent un gran pas en accessibilitat, seguretat viària i estètica en la via on més negocis es concentren en aquest nucli urbà, a més del col·legi d’Infantil i Primària Puig Campana”.

Per part seua, el president de la Diputació, Carlos Mazón, va afirmar que “Finestrat s’ha convertit en un referent a la Marina Baixa. Té un alcalde i un equip de govern que sap el que vol i sap escoltar els seus veïns. Això fa que hui estiguem celebrant una nova entrada al municipi. Com a President de la Diputació d’Alacant pose a Finestrat com a exemple perquè és un municipi que va per davant”.

FINESTRAT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La remodelació integral de l’Avinguda de Benidorm, que concentra la major activitat comercial i d’hostaleria del municipi, és una de les actuacions de major envergadura escomeses en aquesta localitat, que ha rebut de la Diputació en aquesta legislatura sis milions d’euros per a l’impuls de diferents infraestructures i Serveis. En aquest sentit, destaquen obres com la reurbanització de les avingudes Sàlvia i Mimoses, amb 695.000 del Pla +A prop 2022, l’execució de la graderia amb coberta en camp de futbol municipal La Foia, amb 150.000 euros del Pla +Esport o 1,3 milions d’euros pressupostats per a la nova rotonda d’accés a Balcó de Finestrat i la implantació de carril bici amb voreres fins a la rotonda de Puig Campana Golf L’Alfarella.

Glorieta de Camí de Reis

El recorregut inaugural va començar en la rotonda que també ha executat la Diputació d’Alacant en l’encreuament de l’Avinguda Camí de Reis i la CV-767 cap a Sella, Orxeta i Relleu. Una altra obra, aquesta glorieta, on l’Ajuntament ha volgut homenatjar una de les tradicions per excel·lència de la població de Finestrat, l’elaboració de l’oli. Per això, a l’interior s’exhibeix la maquinària restaurada de l’antiga almàssera de Finestrat. Com va indicar l’alcalde, “continuem creixent i adaptant-nos al creixement sense perdre l’essència de la nostra localitat. Per això, hem recuperat l’antiga almàssera en aquesta nova rotonda”.

FINESTRAT

El pressupost d’aquesta glorieta ascendeix a prop de 40.000€, amb un 85% aportat des de la Diputació d’Alacant.

La inauguració es va convertir en un acte multitudinari amb l’assistència de nombrosos veïns, representants d’associacions locals que van acompanyar a la corporació en aquesta visita a la qual també van assistir els diputats provincials Alejandro Morant, José Ramón González de Zárate i Javier Gutiérrez.

(GABINET PREMSA.03.4.2022)