600 escolars comencen el curs escolar a Finestrat després de 6 mesos sense classes presencials per la pandèmia del coronavirus

Informe analíticas playa Finestrat estado arena y agua: CALIFICACIÓN EXCELENTE
04/09/2020
Hotel La Cala, La Tourist Info Finestrat i la Policia Local renoven el nivell més elevat del programa de qualitat turística “SICTED”
09/09/2020

Arranca a Finestrat la volta al col·le 2020-2021 amb mesures extraordinàries per a assegurar uns centres educatius segurs davant la crisi del coronavirus. 600 alumnes, repartits entre els dos centres educatius del municipi, el col·legi “Puig Campana”, el “Balcó de Finestrat”, i l’escola infantil EMUFI (per a menors de 3 anys) han obert les seues portes de manera escalonada per a garantir que es complisquen totes les noves mesures sanitàries que permeten un desenvolupament del curs segur i saludable.

En paraules de l’alcalde, Juan Francisco Pérez, “hui comença el retorn a les aules de 600 escolars a Finestrat. És la major xifra registrada en la localitat fins hui i en unes circumstàncies excepcionals en les quals més que mai, està per davant el compromís de l’Ajuntament amb la seguretat del nostre alumnat i personal docent. I la jornada ha transcorregut amb prou normalitat. La nostra disposició cap als centres educatius és total, tal com els traslladem en la recent reunió i també aquest mateix matí. En les últimes setmanes hem realitzat diverses actuacions amb una inversió pròxima als 30.000€ per a adaptar els espais als protocols de seguretat que estableix Conselleria i també per a habilitar diferents entrades als centres amb la finalitat d’evitar aglomeracions. Una altra mesura important que hem adoptat és facilitar mascaretes a l’alumnat des dels 3 fins als 16 anys d’edat i avançar el subministrament de màscares al professorat, així com equips de protecció individual (EPIs) perquè els tinguen a la seua disposició en cas de necessitat.”. L’alcalde va traslladar el missatge de la direcció dels centres d’evitar concentracions de persones en les entrada i eixides. “A l’interior dels centres s’està fent molt bé. Col·laborarem tots, educarem en seguretat als menors, i a evitar aglomeracions que posen en risc la salut de tots”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE ACÍ

En concret, des de l’Ajuntament s’ha procedit a reconvertir alguns espais amb la finalitat d’ampliar els llocs comuns. Al Balcó de Finestrat s’han creat dues noves 2 aules aprofitant dos magatzems. Al col·legi Puig Campana, situat al centre històric, s’ha ampliat el menjador per a garantir la distància obligatòria entre els xiquets a l’hora del menjar.

Igualment s’ha posat a la disposició dels centres escolars una persona de manera continuada que s’encarregara de la desinfecció i la neteja de totes les zones més sensibles dels col·les. I regularment, els serveis tècnics desinfectaren els patis i els exteriors dels centres. Totes estan superfícies, les pistes esportives, les zones de recreació, les entrades dels col·legis ja han sigut vaporitzades, per a aquest inici de curs, amb una solució d’hipoclorit, un eficaç desinfectant amb totes les garanties sanitàries.

A l’interior dels centres els xiquets tenen a la seua disposició les màscares entregades pel consistori. Els responsables dels centres d’Educació Infantil i Primària, “Puig Campana” i “Balcó de Finestrat” seran els encarregats de repartir 2 mascaretes per a cada alumne. Els estudiants de l’ESO, empadronats a Finestrat, també han començat a recollir les seues màscares que es distribuiran aquest mateix dilluns 7, al Centre Juvenil (2a planta), en horari de 10.00 a 12.00 i de 16.00 a 18.00 hores.

Hui també comença l’entrada escalonada de l’alumnat de Finestrat que cursa ESO i Batxiller, uns 300 alumnes entre tots dos cicles educatius.

GABINET DE PREMSA (7.9.2020)