Marea rosa a Finestrat per la “Marxa solidària contra el càncer de mama”

Agenda cap de setmana Finestrat
03/11/2017
Apoyo al fútbol base con la firma del convenio entre Ayuntamiento y el C.F.U.E.Finestrat
07/11/2017

AQUEST ESDEVENIMENT BENÈFIC VA OBRIR LA SETMANA DE LA SALUT QUE FINESTRAT DEDICA A “PREVENCIÓ I ESPORT”

Ahir més de cent persones van participar en la “Marxa solidària contra el càncer de mama” que va organitzar la Regidoria de Sanitat en col·laboració amb l’Associació de Dones de Finestrat. La marxa senderista es va convertir en una marea rosa, pel color de les camisetes, al llarg dels 5 quilòmetres de ruta senderista que van recórrer donant la volta a la Partida El Toll. Amb aquest esdeveniment benèfic, els fons del qual recaptats s’han destinat a l’Associació Espanyola de Lluita contra el càncer, arranca la X edició de la Setmana de la Salut de Finestrat. Des de demà, dimarts 7 de novembre al dijous 9 de novembre, diversos professionals sanitaris del Departament Salut Marina Baixa, de l’Hospital Clínica Benidorm i de l’IRCANA (Institut de Rehabilitació cardíaca i neurològica d’Alacant i Proves cardiològiques dirigides a esportistes) impartiran xarrades dedicades a la “Prevenció i Esport”.

La regidora de Sanitat, Victoria Curtis, va destacar l’èxit de la jornada inaugural de la Setmana de la Salut. “Ahir van participar més de 100 persones en la marxa solidària contra el càncer de mama. Estem molt il·lusionats amb aquesta magnífica resposta i, sobretot, agraïts per aquesta aportació a l’AECC per a lluitar contra el càncer”. L’edil va informar que enguany l’esport té un especial protagonisme en la Setmana de la Salut “perquè Finestrat és seu de proves de muntanya com la Costa Blanca Trails que se celebra aquest mateix cap de setmana. Són carreres en què els participants posen a prova el seu organisme amb Ultres de més de 100 quilòmetres per cimes com el Puig Campana i Aitana. Per això, ens va paréixer molt important centrar la Setmana de la Salut d’enguany en tot el que han de saber els esportistes per a evitar accidents cardiovasculars”.

La primera xarrada serà demà, dimarts 7 de novembre, a la Casa de Cultura. Allí, Carmen Roque i Nativitat Algado, metges especialistes en Medicina Familiar i Comunitària. Departament de Salut de la Marina Baixa, parlaran sobre “El paper de la medicina familiar en l’abordatge de les demències”. La següent jornada, dimecres 8 de novembre, estarà dedicada “Als factors de risc cardio i cervell vasculars, Com evitar un ictus i com evitar un infart?”. Serà a les 18:00 hores al Centre Multiusos de la Cala de Finestrat i la impartirà el Dr. Juan José Muñoz Coronado, Metge d’UCI de l’Hospital Marina Baixa, a més de director de l’IRCANA. A continuació, a les 19:00 hores, parlaran de manera general sobre prevenció i hàbits de vida casrdiosaludable. Aquesta part de la ponència anirà a càrrec de Miguel Núñez Huertas, professor de la Universitat d’Alacant i Director i coordinador de l’Àrea de Prevenció i risc cardiovascular de l’IRCANA.

La Setmana de la Salut finalitzarà el dijous 9 de novembre, a les 18:00 hores, en la sala d’actes de la Casa de Cultura, amb una ponència sobre “Exercici i esport, cardiologia esportiva”. Respecte d’això, la Dra. Mar Erdociain Perales, cardiòloga de l’Hospital Marina Baixa, a més de Directora i Coordinadora de Rehabilitació cardíaca en l’IRCANA, explicarà tot el que ha de saber un esportista sobre mort sobtada. A continuació, el Dr. Jeroen Braat, Cap de servei de l’Àrea de cardiologia de l’Hospital Clínica Benidorm, impartirà una ponència sobre prevenció cardiovascular. És important assenyalar que durant aquesta jornada, un equip de professionals de l’IRCANA procedirà a prendre les comptants TA, saturació, ECG i altres proves a les persones que ho desitgen. “Per això, va indicar l’edil de Sanitat, Victoria Curtis, faig una crida a tots els esportistes que porten avant una activitat física important i, en especial, a aquells que aquest dissabte, 11 de novembre vagen a disputar alguna de les carreres de la Costa Blanca Trails. És molt important que valoren prèviament el seu estat i, a Finestrat, els donem l’oportunitat de realitzar-se aquestes proves cardiològiques d’esforç”.
Finalment, la regidora va voler agrair la implicació de tots els professionals sanitaris en aquesta Setmana de la Salut. “Al Departament de Salut Marina Baixa, a l’Hospital Clínica Benidorm i a l’IRCANA, des de Finestrat els estem molt agraïts perquè s’han bolcat amb nosaltres i espere que la resposta de la població siga molt positiva”.

GABINET DE PREMSA (6.11.17)

X Setmana de la Salut de Finestrat-Programa
DIMARTS 7 NOVEMBRE. CASA DE CULTURA-19:00 hores
“El paper de la medicina familiar en l’abordatge de les demències”. Carmen Roque i Nativitat Algado, metges especialistes en Medicina Familiar i Comunitària. Departament de Salut de la Marina Baixa.

DIMECRES 8 NOVEMBRE, CENTRE MULTIUSOS CALA-18:00 hores
1a xarrada: “Els factors de risc cardio i cervell vasculars. Com evitar un ictus. Com evitar un infart”.
Dr. Sr. Juan Jose Muñoz Coronado
Metge d’UCI Hospital Marina Baixa
Director de l’IRCANA (Institut de Rehabilitació Cardíaca i Neurològica d’Alacant i Proves Cardiológicas dirigides a esportistes)
2a xarrada: “Hàbits de vida casrdiosaludables. Mesures de prevenció”. 19:00 h.
D.Sr.Miguel Nuñez Huertas
DUE, Professor Universitat d’Alacant (UA)
Director i coordinador de l’Àrea de Prevenció i risc cardiovascular d’IRCANA
Docència i Formació d’IRCANA

DIJOUS 9 NOVEMBRE. CASA DE CULTURA-18:00 hores
1a xarrada: “Exercici i esport. Cardiologia esportiva. Què ha de saber l’esportista sobre la mort sobtada”.
Dra. Sra. Mar Erdociain Perales
Cardiòloga del Servei de Cardiologia Hospital Marina Baixa
Directora i i Coordinadora de Rehabilitació Cardíaca d’IRCANA
2a xarrada: “Prevenció cardio vascular”. 19:00 h.
Dr. Sr. Jeroen Braat
Cap de Servei de l’Àrea de Cardiologia Hospital Clínica Benidorm (HCB).
Director Premium Prevention.
20:00 h. Precs i preguntes
Presa de constants vitals per als que així ho desitgen
Vi d’honor a càrrec de Bocopa