Finestrat aconsegueix la condició de MUNICIPI TURÍSTIC de la Comunitat Valenciana en el seu nivell màxim d’EXCEL·LÈNCIA

Termini sol·licitud matrícula en Escola Infantil Finestrat: del 25 de març al 13 d’abril
07/03/2022
L’Associació Empresarial de Finestrat va abordar el paper de les Mútues en una xarrada-treball en xarxa amb realitat simulada
09/03/2022

Finestrat ha sigut reconegut per la Generalitat Valenciana com a MUNICIPI TURÍSTIC de la Comunitat Valenciana en el nivell MÀXIM d’EXCEL·LÈNCIA. Només 10 localitats de tota la Comunitat han obtingut aquesta qualificació després de la nova regulació establida en 2020. Entre els paràmetres que han portat a Finestrat a la màxima categoria està el nombre de places turístiques, prop de 5.000, i que el municipi és un dels únics de la Comunitat que ha aconseguit 3 milions de € dels fons europeus Next Generation, dins dels Plans de Sostenibilitat Turística en Destí.

L’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, va explicar que “fa ja molts anys que Finestrat és municipi turístic. Ara la Generalitat ha canviat la normativa i tornem a ser un dels primers a complir i a fer-ho amb la màxima excel·lència”. Arribar fins ací, segons va afirmar la primera autoritat local, ha sigut possible gràcies a diversos paràmetres: “Som 1 dels 11 municipis a aconseguir fons europeus destinats al Turisme. Som 1 dels primers municipis reconeguts pel Govern d’Espanya com a Destinació Turística Intel·ligent i entrem en la xarxa nacional al costat de grans ciutats com Màlaga, Sevilla o Bilbao. Hem invertit en la modernització de la nostra localitat, en l’Avinguda Benidorm, en el front litoral; hem consolidat un dels millors bulevards comercials de la Comunitat que registra una mitjana de 4 milions de visites a l’any; i també hem invertit a l’entorn del Puig Campana, facilitant l’arribada d’allotjaments rurals”.

Un altre factor molt destacable en l’atorgament de la condició de municipi turístic és el nombre de places turístiques, tant hoteleres com apartaments i càmpings. “Estem parlant d’unes 5.000 places, sobretot en apartaments. I no para de créixer mes a mes. De fet, cada setmana entren de 15 a 20 sol·licituds d’altes. I des de l’Ajuntament prestem un servei excepcional per a facilitar tot el procediment”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE, JUANFRAN PÉREZ LLORCA, ACÍ

En matèria de formació i qualitat també s’ha valorat que Finestrat està adscrit al programa SICTED de manera ininterrompuda des de l’any 2.015, sent part dels mateixos més de 10 empreses turístiques i també els serveis municipals d’Informació Turística, Policia Local o el Museu. I en matèria d’ocupació l’alcalde va recordar que Finestrat ha sigut el 2n municipi més demandat dins del Bo Viatge de la Generalitat.

“A Finestrat ens hem cregut molt el tema del Turisme”, va apuntar. “Estem convertint al nostre destí en un dels més importants de la Comunitat Valenciana. I si d’alguna cosa no tinc dubte és que aquest reconeixement és resultat del treball realitzat tant des del departament municipal de Turisme com de la iniciativa privada”. Finalment, Juanfran Pérez Llorca va avançar que “continuarem posant molt èmfasi en la promoció del nostre centre històric tradicional i a continuar augmentant els allotjaments turístics a Finestrat”.

(GABINET PREMSA.4.3.2022)