3 milions d’euros per a fer de Finestrat un destí més accessible, innovador i sostenible

Tornen els Fanalets a Finestrat amb motiu del Dia Internacional de la Dona
27/02/2023
Finestrat avança en modernització i ciberseguretat amb 84 ordinadors aportats des de Diputació d’Alacant
28/02/2023

UN ANELL VERD PER ALS VIANANTS, REGENERAR LES SENDERES LOCALS, MILLOR ACCESSIBILITAT Al CASTELL I LA NOVA TOURIST INFO DE LA CALA AMB TECNOLOGIA IMMERSIVA ENTRE ELS PROJECTES IMMINENTS

EL SECRETARI AUTONÒMIC DE TURISME, FRANCESC COLOMER, VA VISITAR EL MUNICIPI PER A CONÉIXER AQUESTES ACTUACIONS QUE EL CONSISTORI PORTARÀ AVANT AMB ELS FONS EUROPEUS “NEXT GENERATION

L’alcalde de Finestrat, Juanfran Pérez Llorca, ha presentat hui al Secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, els projectes més imminents que es portaran avant en la localitat amb els 3 milions€ que han aconseguit de fons europeus a través dels Plans de Sostenibilitat Turística en Destí. Consolidar el talús de la Penya, crear un anell verd que connectarà de manera per als vianants i ciclista el centre històric amb la zona esportiva de la Foia, regenerar les senderes locals per a potenciar aquestes rutes en l’entorn més pròxim al centre històric i incorporar tecnologies com el ”poal immersiu” a la nova Tourist  Info que prompte tindrà la platja de la Cala.

Cal recordar que a la fi de 2021 Finestrat va ser un dels 11 municipis de la Comunitat Valenciana a aconseguir aquests fons, concretament 3 milions € que finalment s’han fet efectius. “Això ens permetrà, per fi, abordar aquestes actuacions fonamentades en 3 pilars clau: accessibilitat, innovació i sostenibilitat. Volem posar en valor els nostres emblemes, millorar l’accessibilitat a llocs emblemàtics com l’Ermita del Castell, fomentar la mobilitat per als vianants i amb bicicleta per a vertebrar i connectar més els nostres nuclis de població que, com sabeu, estan molt separats; i continuar apostant per la tecnologia com estem fent en la nova Tourist Info de la Cala . En definitiva, continuar treballant per a millorar l’experiència dels nostres turistes i, també la qualitat de vida dels nostres veïns”. “Estem parlant”, va afegir l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, “de present i d’immediatesa perquè són projectes que seran realitat a la fi de 2024”.

Per part seua, el Secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, va agrair el recorregut pel nucli històric de Finestrat “que hui ens ha permés contextualitzar totes aquestes actuacions que se sufragaran amb fons Next Generation de la 1a convocatòria. 3 milions € que ha aconseguit Finestrat per mèrits propis, perquè heu sigut previsors, heu vist el que tocava fer: pensar en les persones, en hospitalitat, a professionalitzar l’equip, en innovació, en accessibilitat i sostenibilitat”.

CONSOLIDACIÓ DE “LA PENYA”, EMBLEMA TURÍSTIC DE FINESTRAT, I ENLLUMENAT ORNAMENTAL INTEL·LIGENT

La Penya sobre la qual s’assentisca les cases penjants de Finestrat és un dels emblemes del centre històric, imatge turística per excel·lència. “Des de fa una dècada treballem en la consolidació del talús. I a aquesta actuació continuarem destinant fons europeus, posant en valor una de les imatges turístiques per excel·lència”. També en la Penya s’introduirà enllumenat ornamental intel·ligent amb il·luminació LED, seguint criteris d’eficiència, sostenibilitat i estalvi energètic

ANELL VERD PER ALS VIANANTS

Finestrat crearà un anell verd per als vianants de connexió entre el nucli urbà i el complex esportiu de la Foia. Això permetrà el trànsit per als vianants i ciclista en una àrea on no hi havia aquesta opció perquè no hi havia espai, i just per davall de la Penya, posant en valor la façana de cases penjants del centre històric. Aquesta circular verda es connectarà amb el vial de pujada al pàrquing i Casa de Cultura.

REURBANITZACIÓ DEL VIAL DE PUJADA A l’ACCÉS Al CENTRE HISTÒRIC (PUJADA Al PÀRQUING)

Veïns i visitants al centre històric disposaran d’un accés rodat idoni fins a l’aparcament municipal, Casa de Cultura, i al centre històric, amb espai per a arribar també com a vianant i com a ciclista de manera segura. L’actuació consisteix en la renovació de l’asfaltat, dotant-ho de voreres, espai per a ciclistes i també arbrat per a integrar el vial a l’entorn de la Penya.

ADEQUACIÓ DE SENDERES LOCALS

En l’entorn més pròxim al nucli històric escometran l’adequació i senyalització de les senderes locals per partides com L’Almassil, El Molí, El Pla de Vila, El Raval, i L’Alqueria. És una millora qualitativa del ferm, la senyalització i, amb això, la seguretat dels visitants.

INVERSIÓ EN INNOVACIÓ: NOVA TOURIST INFO PLATJA

La Cala disposarà prompte d’una nova Tourist Info, en la zona de l’aparcament. “Ja estem treballant a condicionar aquesta oficina de 80m2, dotada de taulell d’Informació Turística, audiovisuals, ludoteca i, fem un pas més enllà implementant un equipament tecnològic sufragat amb fons europeus”. Es tracta d’un poal immersiu, una simulació d’experiències com descendir des del Puig Campana, bussejar a la Cala o recórrer racons amb encant de la localitat. Aquesta tecnologia implica l’ús d’Intel·ligència artificial: “sabrem l’impacte del contingut sobre el visitant, la qual cosa més sorprén, quins continguts generen més interés segons edats, procedència, gènere, què agrada més a qui…”

Finalment, l’alcalde va donar les gràcies a tot l’equip tècnic i municipal de Turisme, de Fons Europeus i “Finestrat, Destinació Turística Intel·ligent” que ha fet possible l’assoliment d’aquests recursos “Next Generation”, també al seu equip de govern i a totes les associacions que hui es van donar cita al Castell per a conéixer, de primera mà, els projectes més imminents que es desenvoluparan a Finestrat

(GABINET PREMSA.23.02.2023)