L’Ajuntament de Finestrat rep un centenar de sol·licituds de subvenció per a autònoms i microempreses

L’Ajuntament de Finestrat abona 5.000€ en ajudes municipals a les famílies amb fills menors de 3 anys
02/07/2020
L’Ajuntament de Finestrat habilita un tercer accés a la seua platja de la Cala
06/07/2020

LA COMISSIÓ TÈCNICA DE VALORACIÓ ES VA REUNIR HUI PER A FER EFECTIVA COM MÉS PROMPTE MILLOR L’AJUDA ALS BENEFICIARIS

En el matí de hui s’ha reunit la Comissió Tècnica per a la valoració de les ajudes a autònoms, professionals i microempreses que va convocar l’Ajuntament de Finestrat per a pal·liar l’impacte de la crisi socioeconòmica causada pel COVID-19. A aquesta comissió va assistir l’alcalde de la localitat, Juan Francisco Pérez, i les tècnics municipals de departaments com l’Agència d’Ocupació i Desenvolupament Local, Obertures, Contractació i Subvencions els qui han avaluat les sol·licituds rebudes per a agilitar al màxim el seu abonament.
Al final de la Comissió l’alcalde, Juan Francisco Pérez, va explicar que s’han presentat un total de 97 sol·licituds. “Aquesta és la 1a reunió de valoració perquè la nostra intenció és que els beneficiaris cobren com més prompte millor. En aquesta crisi del COVID-19 no es tracta només de pressupostar i convocar ajudes. Es tracta de ser una administració molt àgil i que autònoms i microempreses puguen disposar d’aquesta ajuda com més prompte millor per a preparar la seua activitat empresarial de cara a aquesta temporada turística tan atípica”.
POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE, JUAN FRANCISCO PÉREZ, ACÍ

L’alcalde va recordar que la quantia destinada per l’Ajuntament per a cobrir aquestes subvencions ascendeix a 250.000€ del pressupost municipal de l’exercici 2020. “En aquesta línia d’ajudes els beneficiaris podran obtindre des de 700€ per als qui s’hagen vist obligats a tancar durant l’estat d’alarma fins a 400€ per als qui no havent tancat hagen vist caure la seua facturació al 50%. En total, hem consignat 250.000€ a aquestes subvencions amb les quals pretenem proporcionar liquiditat a l’empresariat en un moment molt complicat i contribuir d’alguna manera al manteniment de la seua activitat, la qual cosa és fonamental per a preservar els llocs de treball”.

Quantia de les ajudes

En concret, hi ha una ajuda de 700 € per a aquells autònoms, professionals i micro-pimes que, a conseqüència de la declaració de l’estat d’alarma, hagen hagut de cessar en la seua activitat pel tancament d’establiments; es contempla una altra ajuda de 400 € per a aquells que, sense veure’s afectats pel tancament, hagen patit una reducció de la seua facturació d’almenys el 50%, en relació amb la mitjana de l’efectuada en el semestre natural anterior a la declaració de l’estat d’alarma. Aquestes quantitats s’incrementaran en 50 euros per cada treballador contractat a temps complet i donat d’alta en la Seguretat Social a data d’1 de març de 2020, sempre que el treballador/a no forme part de subcontractes de l’empresa. Aquesta mesura inclou als treballadors que es troben en Expedients Regulador Temporal d’Ocupació (ERTO) a conseqüència del COVID-19.

Aquestes subvencions formen part del paquet d’1 milió d’euros destinat per l’Ajuntament de Finestrat a pal·liar els efectes de la crisi causada per la pandèmia del COVID-19. “I està arribant a la població local i empresariat a través de PEIS (prestacions econòmiques individualitzades), ajudes al lloguer, repartiment d’aliments, i, en aquest cas concret, les ajudes per a autònoms, microempreses i professionals. Per tant, en aquest mes de juliol ja tindrem totes les línies d’ajudes obertes i la població estarà cobrant. Així que també és just reconéixer i agrair la implicació de tots els treballadors municipals per la seua rapidesa perquè els nostres veïns i empresariat reben aquestes ajudes en el menor temps possible”.

(GABINET PREMSA.3.7.2020)