La Regidoria d’Educació organitza una sessió en línia per a informar les famílies sobre la matrícula escolar en el curs 2020-2021

Guia accions de l’Ajuntament de Finestrat enfront del Covid-19
25/05/2020
Segueix en directe la sessió plenària ordinària en línia de l’Ajuntament de Finestrat
28/05/2020

Des de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Finestrat han organitzat una sessió en línia destinada a informar i resoldre els dubtes de les famílies respecte al procediment de matrícula a les aules de 2 anys, en Infantil de 3 anys i també per a les noves matrícules que puga haver-hi en Primària en els centres educatius de la localitat per al curs 2020-2021. Aquesta sessió es podrà seguir dilluns que ve, 1 de juny, a les 19.00 hores, en les xarxes socials de l’Ajuntament de Finestrat (Facebook i Twitter) i en el canal “FinestratDirecto” de YouTube.
Segons va publicar la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana, el procés d’admissió telemàtica en Infantil i Primària serà del 8 al 16 de juny i en la resta d’etapes educatives del 17 al 25 de juny. Aquest procediment és important per a les famílies que matriculen als menors per al pròxim curs per primera vegada a les aules gratuïtes de 2 anys i en Infantil de 3 anys.
La regidora d’Educació, Mª Dolores Viudes, va recordar que tots els anys per aquestes dates es convoca a les famílies a una reunió informativa per a buidar dubtes sobre aquest procés d’admissió en els centres educatius de la localitat. “Enguany no és possible celebrar aquesta trobada perquè, per seguretat davant la crisi sanitària del Covid-19, volem evitar al màxim la concentració de persones. Per tant, compartirem aquesta sessió en xarxes per a informar-vos i donar-vos l’oportunitat de preguntar qualsevol dubte que tingueu sobre aquest tema.”
POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE LA REGIDORA, Mª DOLORES VIUDES, ACÍ

Tal com estableix la Generalitat Valenciana el procés d’admissió és el primer tràmit que es fa dins de la matriculació escolar. Ho fan les famílies i se centra en aportar tota la informació i posar les opcions dels centres preferents per a poder realitzar la baremació i determinació del centre educatiu on s’escolaritzen els menors. Aquest procediment presenta enguany una novetat rellevant perquè, degut a l’efecte de la pandèmia COVID-19, la Generalitat ha determinat que les famílies realitzaran aquest tràmit de manera telemàtica. “Ens fem càrrec de la preocupació que teniu totes les famílies per la novetat del sistema telemàtic”, va indicar la regidora. “Per això, dilluns que ve compartirem aquesta sessió en línia en la qual el tècnic municipal d’Educació, Ángel Lloret, us facilitarà tota la informació de la qual disposem en aquests moments sobre l’admissió telemàtica de l’alumnat per al pròxim curs. Seguidament, les famílies ens podreu fer arribar els vostres dubtes a manera de comentari. Així us podrem contestar al moment com si estiguérem en una reunió presencial”.

Per a les dates previstes d’admissió la Generalitat, a través de la Conselleria d’Educació, Ciència i Esport, ha creat la web telematricula.es per a facilitar la informació i la tramitació electrònica de l’admissió. Aquest portal s’activarà el mateix dia en què comencen els procediments. Com recull l’orde de Generalitat, les persones sol·licitants que manquen d’accés a mitjans electrònics hauran d’acudir al centre en el qual se sol·licite plaça com a 1a opció perquè serà habilitat com a punt d’atenció als usuaris, sempre que les condicions sanitàries ho permeten.

Consultar ordre completa publicada en el DOGV ACÍ

Més informació ACÍ

PORTAL DE TELEMATRICULA ACÍ

(GABINET PREMSA.26.5.2020)