El nucli històric de Finestrat va viure ahir una jornada multitudinària amb motiu del “Dia de les Paelles”

Programa d’Actes: Festes Patronals de Finestrat
17/08/2018
Butlletí tasques serveis tècnics i obres en execució: Juliol 2018
20/08/2018

El nucli històric de Finestrat va viure ahir una jornada festiva multitudinària amb motiu del “Dia de les Paelles”. Aquest esdeveniment va arrancar amb la música de la bandeta Tropical i, a partir de migdia, amb els membres de les barraques cuinant a peu de carrer les seues paelles. Una vegada que el jurat va degustar cada paella va decidir que el primer premi recaiguera sobre dues barraques, Xoxoloco i Tòfols; el 2n premi va ser per a La Creu i Pringats es va portar el 3r.

En paraules de l’alcalde de Finestrat, Juan Francisco Pérez, “les paelles són el millor aperitiu per a les festes patronals que comencen aquest dijous. I després de la jornada que vivim ahir puc dir que les festes 2018 prometen molt. Vull donar l’enhorabona a la Comissió perquè està realitzant una labor brillant. També a la Regidoria de Festes, a l’Associació La Cordà i, sobretot, a totes les barraques que ahir van participar en aquest acte, més de 50,  i que van demostrar les ganes de mantindre molt presents les tradicions més les nostres”. En finalitzar el Concurs de Paelles va haver-hi disc mòbil i festa de la bromera a la Plaça del Poble.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE l’ALCALDE ACÍ

Aquest cap de setmana previ a les festes patronals, a més de les paelles, va tindre com a protagonista a l’esport de la pilota valenciana. En el matí del dissabte van disputar diverses partides els membres de les Escoles de pilota de Finestrat i Sella. I a la vesprada va tindre lloc també en el carrer Fonteta la gran partida de “rojos” (Malià, Héctor, Kiko i Santi, de Finestrat), contra “blaus” que va acabar amb un ajustat resultat de 10-8 a favor dels blaus (Jose, Genovés II, Rodri i Pablo). En paraules de l’edil de Festes, Amelia Mayor, “si el dia d’ahir va estar dedicat a les paelles, el plat més representatiu de la gastronomia valenciana, el dissabte va ser el dia de la pilota, esport valencià més autèntic i que a Finestrat té un planter molt prometedor, a més d’un campió del món que és Santi Ortuño”.

El cap de setmana previ a les festes patronals va incloure una Revista de varietats en la Plaça de la Unió Europea on es va reunir nombrós públic per a gaudir d’aquesta proposta d’oci de la Comissió “Festers 2018”.

Per a aquest dilluns, dimarts i dimecres, des de l’Església parroquial oficiaran misses a les 19:00 hores en honor als sants patrons de Finestrat, Sant Bertomeu i el Santíssim Crist del Remei. I el començament oficial de les festa patronals serà aquest dijous 23, a les 12:00 hores, amb el volteig de campanes i les cercaviles de la banda Tropical pels carrers del nucli històric tradicional.  “Des d’ací vull invitar tota la població de la comarca a què ens visite, va concloure l’alcalde, que vinguen a compartir amb nosaltres el programa d’actes que ens ha preparat la Comissió des del dijous fins al diumenge perquè ells també són una part molt important de les nostres festes”.

GABINET DE PREMSA (20.08.18)

Programa d’actes en 3 idiomes: https://bit.ly/2nIhovv