Obrin el trànsit el vial exclusiu per a transport públic en la principal avinguda del Bulevard Comercial de Finestrat

Entrega del premi al guanyador del Concurs Infantil de Dibuix de la Marató de Donació de Sang i Medul·la
05/11/2019
L’alcalde es desplaça a València per a abordar la construcció de l’Institut i 2 aules més en el CEIP “Balcó de Finestrat”
05/11/2019

L’ACTUACIÓ FORMA PART DEL PROJECTE DE MODERNITZACIÓ I EMBELLIMENT D’AQUESTA ZONA COMERCIAL

Des de hui està obert al trànsit el vial exclusiu per a transport públic, autobús urbà i servei de taxi, habilitat en l’Avinguda País Valencià del Bulevard comercial de Finestrat. Per tant, a partir d’ara els vehicles de transport públic podran accedir de manera directa des de la rotonda de l’Hipermercat Carrefour i en sentit contrari als carrils d’eixida de l’Avinguda País Valencià. Per a garantir la seguretat, l’accés està regulat de manera automàtica a través d’un sistema instal·lat en els autobusos i també en els taxis per a alçar la barrera i permetre l’accés. L’objectiu d’aquesta mesura és millorar la circulació en reorganitzar el trànsit i la mobilitat perquè evita que els autobusos donen la volta a tot el parc comercial.

Com va explicar la regidora de Trànsit i Mobilitat, Mª Dolores Viudes, “es tracta d’una de les actuacions incloses dins del projecte de modernització i embelliment del Bulevard comercial que subvenciona l’IVACE. I té com a principal objectiu la reorganització del trànsit per a evitar congestions perquè els autobusos ara entraran en l’avinguda del Centre Comercial la Marina de manera directa, donaran la volta en la rotonda de Zarcar i eixiran per la mateixa avinguda”. Un altre objectiu d’aquesta actuació és facilitar el transbord dels usuaris de mitjans de transport públic com l’autobús, el taxi i també el TRAM. En aquesta línia des del consistori es continua treballant amb FGV (Ferrocarils de la Generalitat Valenciana) per a millorar l’accessibilitat al baixador de la línia 9 del TRAM parada “Centre Comercial La Marina-Finestrat” “perquè cada dia que passa és més utilitzada pels usuaris de la comarca i els visitants a aquesta zona declarada de Gran Afluència Turística.”

(GABINET PREMSA:4.11.2019)

Les obres de modernització i embelliment del Bulevard Industrial i comercial de la localitat suposen una inversió de 779.464,39 €, subvencionada en un 100% per l’IVACE (Institut Valencià de Competitivitat Empresarial) en 2 anualitats. Aquestes obres, que s’estan desenrotllant des de desembre de 2018, inclouen diverses actuacions com la instal·lació de sistemes de vigilància a través de CCTV, la renovació de la xarxa d’enllumenat públic, la implantació de fibra òptica en aquelles àrees on no s’havia culminat, la millora de la mobilitat urbana i viària mitjançant la reorganització dels accessos i les eixides del Bulevard, la regeneració paisatgística de les rotondes i talussos i la renovació de la senyalització vial, tant horitzontal com vertical. En matèria de transport el projecte inclou la construcció d’un carril exclusiu per a autobusos urbans en l’Avinguda País Valencià i la millora de l’accessibilitat al baixador de la línia 9 del TRAM parada “Centre Comercial La Marina-Finestrat”.