La Generalitat Valenciana segueix sense resoldre el problema del transport públic a Finestrat

Pròxima Junta de Govern oberta a l’assistència ciutadana: dilluns 20 de maig, 9:30 hores
15/05/2019
El Club Taekwondo Finestrat va aconseguir 43 medalles en la 2a jornada de Lliga Comunitat Valenciana
17/05/2019

EL PRIMER TINENT D’ALCALDE I EL REGIDOR DE TRÀNSIT VAN ASSISTIR AHIR A UNA REUNIÓ DE LA GENERALITAT EN QUÈ NO VAN OBTINDRE RESPOSTA A LES AL·LEGACIONS PRESENTADES FA 1 ANY DES DE FINESTRAT

El Primer Tinent d’Alcalde, Víctor Darío Llinares i el regidor de Trànsit i Mobilitat, David Alarcón, van acudir ahir a la reunió convocada a Dénia des de la Generalitat Valenciana per a tractar el “Projecte de Servei de Transport CV-206 Benidorm Metropolità”” que va presentar el govern de la Comunitat per a millorar les línies de transport públic i contra el qual l’Ajuntament de Finestrat va presentar al·legacions al juny de l’any passat sense haver obtingut resposta. Cal assenyalar que la competència en matèria de transport públic és autonòmica, depén de la Generalitat Valenciana, no dels Ajuntaments.

En paraules de l’alcalde de Finestrat, Juan Francisco Pérez, “11 mesos després que pràcticament tots els Ajuntaments de la Marina Baixa hàgem presentat al·legacions al projecte de transport públic, la Generalitat ens cita ahir en la Marina Alta per a dir-nos que ni tan sols saben si estimaran de manera positiva o negativa les nostres al·legacions”. L’alcalde va qualificar el cas de Finestrat com “molt sagnant perquè posa en perill les poques parades que ara tenim. De fet, el projecte que planteja la Generalitat no contempla parades interurbanes, és a dir, un usuari que puge a l’autobús en el nucli històric de Finestrat no podrà baixar en una altra parada dins del terme municipal, ni en la zona comercial ni en la Cala. Hauria d’arribar fins a un altre municipi i d’ací, agafar una altra línia cap a Finestrat. És un desbarat de projecte que ha motivat nombroses al·legacions. I ahir ens van citar per a dir-nos que encara no tenen resposta a les nostres peticions, ni data aproximada per a resoldre-les”.

L’alcalde de Finestrat va insistir en la gravetat de la situació i més per la proximitat de la temporada turística. “Al final el que estem demanant és sentit comú, coherència i sobretot que els nous projectes de transport públic milloren el que ja existeix, no que ho empitjore quan es tracta d’un servei deficitari i una de les principals peticions de tota la ciutadania.”

Al·legacions presentades des de l’Ajuntament de Finestrat per a millorar el projecte de transport públic de la Generalitat Valenciana

-Que totes les línies, tant de pujada cap al poble com de baixada per la CV-767, incloguen la possibilitat de baixar en qualsevol parada.
-Que les línies facen parada dins de les urbanitzacions.
-Que existisquen línies amb rutes diferents segons les necessitats dels veïns.
-Connexions directes des de Finestrat amb llocs d’interés com l’Hospital Comarcal de la Vila.

Les al·legacions del consistori contra el projecte de la Generalitat també detallen que no s’ha tingut en compte factors clau com el propi terme municipal, de 42km2 de superfície, més de 8.000 habitants censats, dos nuclis urbans separats entre si per una distància de 10 quilòmetres i una gran quantitat de població resident en urbanitzacions i disseminats rurals.

“Un any després segueixen sense estimar aquestes al·legacions. És necessri que la Generalitat estime les nostres al·legacions perquè els Ajuntaments són els que millor coneixem les necessitats dels nostres veïns. I, si no ens escolten, tindrem un greu problema de transport públic en la Marina Baixa”, va concloure l’alcalde.

GABINET DE PREMSA (15.5.19)