Finestrat llança la campaña de concienciació ciutadana per a matenir el municipi net, lliure d’excrements i orines d’animals

Pròxima Junta de Govern Local oberta a l’assistència ciutadana: dilluns 21 de maig, 9:30 hores
18/05/2018
Finestrat posa en marxa un nou servei d’Escola Infantil Municipal d’Estiu per a menors de 3 anys
21/05/2018

LA CAMPANYA COMENÇA AMB AVISOS INFORMATIUS SOBRE LES NOVETATS DE L’ORDENANÇA I, EN EL TERMINI D’1 MES, COMENÇARAN A SANCIONAR

Des de l’Ajuntament de Finestrat han llançat, una vegada més, la campanya d’informació i conscienciació ciutadana dirigida als propietaris de mascotes amb el principal objectiu de mantindre neta la localitat, lliure d’excrements i orines d’animals. Aquesta campanya comença amb un període previ d’avisos per part dels agents de la Policia Local durant el qual informaran sobre les conductes sancionables, la quantia de les sancions i, sobretot, les novetats incloses en la recent modificació de l’ordenança núm. 29 de Convivència ciutadana en l’espai públic amb la finalitat que els veïns que passegen amb els seus cans o un altre animal es consciencien i deixen netes les zones en què facen les seues necessitats. Entre les novetats, a partir d’ara es podrà sancionar amb multes de 100€ per no portar els corresponents articles de neteja com la botella d’aigua per a les miccions i la bossa per a arreplegar els excrements. Els agents també podran sancionar amb 100€ a aquelles persones que no tiren aigua sobre l’orina que deixa la seua mascota en la via pública. Altres conductes sancionables amb multes de 50 a 600€ són per no arreplegar els excrements, no portar al gos lligat, no posar-li el boç en cas de ser races potencialment perilloses o deixar-los abandonats. Una vegada finalitzat aquest període informatiu d’avisos, cartelleria i publicacions en xarxes socials, els agents de la Policia Local començaran a sancionar aquelles persones que incomplisquen la normativa.

En paraules del regidor de Seguretat ciutadana, David Alarcón, “volem tindre un municipi net, lliure d’excrements i d’orines que embruten les vies públiques i que també deterioren el mobiliari urbà. Per a això, cridem una vegada més a la conscienciació ciutadana de totes aquelles persones que tenen mascotes. L’espai públic és de tots i tots hem de fer un esforç per a mantindre-ho net i en condicions higienicosanitàries segures. Per això, realitzarem aquesta campanya amb avisos directes per part de la Policia i molta activitat en xarxes. Una vegada transcorregut aquest període començarem a sancionar.” El regidor va informar que la principal queixa que trasllada la ciutadania en les trobades amb l’alcalde, Juan Francisco Pérez, i en els rom meeting (reunions amb veïns d’altres nacionalitats) té a veure amb els excrements canins en carrers i parcs infantils. A més, l’any passat les intervencions policials relacionades amb la tinença d’animals van ascendir a 271, la major xifra dels últims anys. “Tenim un poble meravellós que, a vegades, es veu embrutat per excrements i orines d’animals que no tenen la culpa de res perquè la responsabilitat és única i exclusiva dels seus propietaris. A ells va dirigida aquesta campanya”.

El lema de la campanya és “Jo no he sigut. Està en la teua mà”. Amb aquest missatge un gos crida l’atenció del seu amo/a per embrutar les vies públiques o els parcs infantils al no arreplegar els seus excrements o no abocar aigua sobre les seues miccions. La campanya també busca la implicació del seu amo/a per a sentir-se orgullós d’ell mitjançant el compliment de la normativa.

(GABINET PREMSA. 18.5.2018)